När det är dags att välja material till din nästa byggnation kan det vara svårt att veta vad som passar just för ditt projekt. Det är viktigt att du gör gedigen efterforskning. Det finns många nya hållbara och miljövänliga eller klimatkompenserade val i form av KL-trä eller korslimmat trä. Vad du än väljer kan det vara bra att konsultera med en firma som har lång erfarenhet av olika träslag. Den senaste trenden bland nybyggen är att använda sig av just träslag. Det är populärt bland blivande köpare av fastigheter att vilja se träslagen direkt i deras boende.

Välj material som passar

Först och främst är det viktigt att du väljer rätt trä för ditt bygge. Det är många intressenter som är inblandade och din egna personliga preferens är inte den enda som skall bli tillfredsställd. Att använda dig av ett träslag som KL-trä eller liknande passar de flesta projekt. När du har ett träslag som är föredraget av alla parter kan du enklare föra fram projekt till alla intressenter. KL träskiva har alltid varit ett sådant material som är föredraget av både arkitekter, byggingenjörer och slutkunden i form av boende eller brukare av byggnaden.

Limfog något för lekmannen och proffset

Att använda dig av olika träslag som limfog av ek och furu är alltid något som kan användas universellt. Du kan bygga mindre projekt som möbler men också använda en limfogskiva för större byggprojekt. Vad det än är du planerat att bygga är det idag vedertaget att använda limfog och liknande tekniker och träslag. Limfog finns i många olika träslag, varav limfog ask nog är det vanligaste på marknaden.

Träslag håller länge

Sist men inte minst finns det en viss uppfattning om att träslag inte är tillräckligt hållbart och kvalitativt för att föra upp större byggnader på. Detta är något som inte gäller för olika typer av KL trä. I slutändan är det viktigt att du själv gör din efterforskning för materialet du väljer. Limfog ek fungerar till exempel väldigt bra till bänkskivor, medans klträ är bättre till annat.