När du ska tvätta bilen är det alltid bäst att besöka en tvätthall. För det första finns där en rejäl högtryckstvätt. För det andra har en biltvätt Göteborg alltid ett ordentligt avlopp där olja och andra rester från bilen kan rinna ner utan problem.

Steg 1 – Avfettning

Börja med att spraya avfettning på nedre delen av bilen. Här samlas tjärfläckar och salt som kan skada lacken på sikt. Glöm inte bort fälgarna, smutsiga fälgar drar ner helhetsintrycket av bilen. Var noga i det här momentet eftersom det avgör hur ren din bil faktiskt blir.

Steg 2 – Spola rent

När avfettningen har fått verka ordentligt är det dags att spola av bilen. De flesta märken har ett avfettningsskum som ändrar färg när det verkat klart. Börja nedifrån och arbeta dig uppåt.

Steg 3 – Schamponera

Skippa schampot som kommer direkt ur högtryckstvätten i en biltvätt Göteborg. För en riktigt ren bil gäller det att du fyller en hink, kavlar upp ärmarna och tvättar bilen med en stor svamp. Även här bör du börja nedifrån och arbeta dig uppåt. Om du vill kan du välja ett vaxschampo som ger lacken en extra glans när du är klar.

Steg 4 – Spola rent igen

Var noga med att schampot inte torkar in på bilen. Under varma sommardagar kan du behöva schamponera en sida av bilen i taget. Om schampot får torka in innan du spolar av bilen lämnar det fläckar i lacken som senare kan vara svåra att bli av med, speciellt om du använder dig av vaxschampo.

Steg 5 – Torka bilen torr

Genom att torka bilen med en microtrasa slipper du intorkade vattendroppar som drar ner helhetsintrycket av bilen. Självklart kan du låta bilen droppa av en stund innan du sätter igång att torka. Dock bör du inte låta bilen självtorka alltför länge.

Att tvätta bil är enkelt och något som bör göras ofta.