Vill du byta karriärval? Börja studera till läkare!

 

För den som precis blivit klar med gymnasiet, eller den som arbetat på samma jobb i några år och vill byta riktning, finns det många olika val att välja mellan. Men det gemensamma är att man i de flesta fallen måste börja plugga.

 

En bransch som många väljer att ge sig in i är läkarbranschen, eller vården generellt. Det sägs vara ett otroligt givande arbete som både är bra för ens egen självkänsla men även såklart för samhället som stort. Det finns dessutom många olika vägar att gå om man pluggar läkarlinjen. Man kan bli sjuksköterska, läkare, kirurg, hyrläkare, terapeut eller något helt annat inom vården. Möjligheterna är många och det finns ingenting som håller en tillbaka!

 

Hitta en egen nisch

 

När man pluggat klart läkarlinjen kan man som sagt välja att nischa sig inom olika förgreningar av yrket. Vissa väljer att plugga vidare för att lära sig mer om till exempel kirurgi, psykologi, hjärnan, hjärtat, eller andra specialområden på kroppen som kräver en viss expertis

 

En annan väg inom karriären 

 

En annan väg man kan ta som läkare är att börja jobba som hyrläkare. Det är ungefär som att vara en vikarie, med skillnaden att man själv bestämmer när, var och hur man vill arbeta. En hyrläkare lön är ibland dessutom otroligt mycket högre än vad än vanlig lärarlön kan vara. Det beror på att man arbetar åt bemanningsbolag som ger bättre villkor, mer frihet, högre löner och ett allmänt mer varierat arbete.

Man kan även arbeta på “hyrning” som sjuksköterska, kirurgi, eller andra specialistområden. Så länge man besitter en kompetens som behövs inom vården är det enkelt att få jobb, både som stafettläkare eller vanlig läkare. Börja plugga till läkare redan idag och hitta en nisch som passar er!