Elbilar har mängder av fördelar, de är först och främst miljövänliga och de är tysta. En elbil är också lätt att köra och vissa av dem har otroliga prestanda. Det finns också ekonomiska vinster med elbilar, framförallt om du har egen laddbox. Om du anlitar en elektiker haninge eller elektriker sollentuna kan du snabbt få din laddbox installerad på plats.

Laddning av elbil

Att ladda en elbil tar längre tid än att tanka en vanlig bil. Det finns laddstationer här och där längs vägarna men skall du ladda upp batteriet tills det är full kommer det att ta lång tid. Det kan också kosta en hel del att ladda batteriet på en laddstation. Det är därför en klar fördel att köpa laddbox och ladda din bil hemma.

Ladda hemma

Om du har egen laddbox kan du ladda bilens batteri under natten när du sover och ändå inte använder bilen. Laddar du bilen på natten kommer batteriet att vara fulladdat på morgonen och du kan nyttja din elbils fulla kapacitet. Detta är en fördel, men det finns fler.

Fördelar med att ladda hemma

Om du låter installera laddbox hemma kommer det att bli billigare att ladda din elbil. Om du ser till att byta elabonnemang ofta och se till att du alltid har ett så lågt elpris som möjligt kommer milkostnaden för din elbil att bli mycket låg. Har du egen laddbox kan du dessutom få kontroll på var elen kommer från. Näd du väljer elabonnemang kan du till exempel välja ett abonnemang där all el produceras på ett miljövänligt sätt.

Installation

Att installera laddbox är inget du bör göra själv. När du köper en egen laddbox är det smart att köpa en laddbox där installationen ingår i priset. Om du köper en halo charge amps ingår installationen i priset. Skall du köpa laddbox är just halo charge amps ett utmärkt alternativ då det är en av de minsta och smidigaste laddboxarna på marknaden.