Som personlig tränare (med massor av pepp!) fokuserar jag främst på att hjälpa mina kunder att uppnå sina träningsmål. Men jag har också märkt att många av mina kunder har fantastiskt hår och frågar mig ibland om tips för att hålla det friskt och glänsande. Här är några av de tips som mina kunder har delat med sig av:

  1. Tvätta håret rätt. Använd rätt schampo och balsam för din hårtyp, och tvätta inte håret för ofta. Att tvätta håret för ofta kan torka ut det och orsaka skador. Det är också viktigt att skölja håret väl för att undvika att schampo och balsam lämnar rester i håret.
  2. Använd oljor och serum, samt känslig hårbotten. Oljor och serum kan hjälpa till att återfukta och skydda håret från skador. Applicera en liten mängd olja eller serum i håret efter tvätt och före styling för att ge håret extra glans och skydd.
  3. Undvik överdriven värme. Värme kan skada håret och göra det torrt och sprött. Försök att undvika att använda för mycket värme när du stylar ditt hår, och använd alltid en värmeskyddande produkt.
  4. Använd en mjuk borste. Att borsta håret för mycket eller med en hård borste kan också skada det. Använd en mjuk borste eller en kam för att försiktigt borsta håret och undvika att dra i det.
  5. Ät en hälsosam kost. Använd torrschampo volym. En hälsosam kost kan bidra till att håret blir starkt och glänsande. Ät mat som är rik på protein, vitaminer och mineraler, och drick tillräckligt med vatten för att hålla håret återfuktat.

Dessa tips kan hjälpa till att hålla håret friskt och glänsande. Kom ihåg att varje persons hår är unikt, så det kan krävas lite experimenterande för att hitta de produkter och tekniker som fungerar bäst för dig. Tja då, vi ses i nästa inlägg!