Att ha en egen pool är en lyx som många drömmer om. Det är ett bra sätt att hålla sig sval under varma sommardagar, och det ger oändliga timmar av underhållning för familj och vänner. Om du funderar på att bygga en pool på din bakgård har du två alternativ: gör det själv eller anlita ett företag som gör det åt dig. I den här artikeln går vi igenom stegen för att bygga en pool, och vi hjälper dig att bestämma vilket alternativ som är rätt för dig.

Är du trött på att svettas i solen medan du längtar efter ett uppfriskande dopp? Om så är fallet är det dags att överväga att bygga din egen pool. Med den här guiden kommer du att kunna fatta ett välgrundat beslut om huruvida du ska bygga din egen pool eller anlita ett professionellt företag för att göra det åt dig.

Ledargåsfrågan är: göra det själv eller anlita ett företag?

Det första beslutet du måste göra är om du ska bygga poolen själv eller anlita ett företag för att göra det åt dig. Det finns för- och nackdelar med båda alternativen, och du måste överväga flera faktorer innan du fattar ett beslut.

Om du bestämmer dig för att bygga poolen själv, kommer du att spara pengar på arbetskostnader, men du måste investera mycket tid och ansträngning i projektet. Du måste också ha de färdigheter och kunskaper som krävs för att slutföra jobbet, eller så måste du vara villig att lära dig dem när du går.

Å andra sidan, om du anlitar ett företag för att bygga poolen åt dig, sparar du tid och ser till att jobbet görs korrekt. Du måste dock betala för arbetskostnaderna, som snabbt kan öka. Du måste också göra din forskning för att hitta ett välrenommerat företag som kommer att göra ett bra jobb.

Bygg en pool själv

Om du bestämmer dig för att bygga poolen själv och inte via totalentreprenad pool Stockholm finns det flera steg inblandade i processen. Här är en sammanfattning av vad du behöver göra:

 • Planera poolen
  Det första steget i att bygga en pool är att planera ut den. Du måste bestämma storleken, formen och platsen för poolen. Du måste också bestämma vilken typ av pool du vill ha, till exempel en pool av betong, vinyl eller glasfiber.
 • Skaffa tillstånd
  Innan du kan börja bygga din pool måste du skaffa de nödvändiga tillstånden från din lokala regering. Detta kan omfatta tillstånd för schaktning, VVS och elarbeten när det kommer till bygga pool Stockholm.
 • Gräv platsen
  När du har fått dina tillstånd kan du börja gräva ut platsen där poolen kommer att ligga. Du kan behöva anlita en entreprenör för att göra detta åt dig om du inte har den nödvändiga utrustningen.
 • Installera VVS och elarbeten
  När platsen är utgrävd måste du installera VVS- och elarbeten för poolen. Detta kommer att involvera att dra rör och kablar till poolplatsen.
 • Installera poolen
  När VVS- och elarbetet är klart kan du börja installera poolen. Detta kommer att innebära att poolskalet placeras i det utgrävda hålet och anslutas till VVS och elsystem.
 • Avsluta poolen
  Slutligen måste du avsluta poolen genom att lägga till ytterligare funktioner, såsom ett pooldäck eller landskapsarkitektur.

Anlita ett företag för att bygga din pool

Om du bestämmer dig för att anlita ett företag för att bygga din pool, måste du göra din forskning för att hitta ett välrenommerat företag som kommer att göra ett bra jobb. Här är stegen för att anlita ett poolföretag:

 1. Forskningsföretag
  Börja med att undersöka poolföretag i ditt område. Leta efter företag med bra recensioner och ett starkt rykte i branschen.
 2. Få citat
  När du har en lista över potentiella företag, kontakta dem för att få offerter för poolprojektet. Var noga med att be om en
 3. Kontrollera inloggningsuppgifter
  Innan du anlitar ett poolföretag, se till att de är licensierade och försäkrade. Detta skyddar dig från ansvar i händelse av olyckor eller skador under byggprocessen.
 4. Skriva på ett kontrakt
  När du väl har valt ett företag, se till att underteckna ett kontrakt som beskriver alla detaljer om projektet, inklusive tidslinjen, kostnader och eventuella ytterligare funktioner eller uppgraderingar du vill lägga till.
 5. Konstruktion
  Poolföretaget kommer att sköta alla aspekter av byggandet, från schaktning till finputsning och poolservice Stockholm. De kommer att hålla dig informerad under hela processen och ta itu med eventuella problem eller problem som uppstår.
 6. Underhåll
  Efter att poolen är klar kan företaget erbjuda underhållstjänster för att hålla poolen i toppskick. Detta kan innefatta regelbunden rengöring och service av poolutrustningen.

För- och nackdelar med att bygga din egen pool

Fördelar:

 • Kostnadsbesparingar på arbetskraft
 • Mer kontroll över design- och byggprocessen
 • Personlig tillfredsställelse med att slutföra ett storskaligt projekt

Nackdelar:

 • Tidskrävande och arbetskrävande
 • Kräver specialkunskaper och färdigheter
 • Ingen garanti för kvalitet eller säkerhet av pool liner Stockholm
 • Professionell expertis och erfarenhet
 • Garanterad kvalitet och säkerhet

Att bygga en pool är en betydande investering, och beslutet att göra det själv eller anlita ett företag beror på dina personliga preferenser, färdigheter och resurser. Om du har tid, färdigheter och kunskap kan det vara en givande upplevelse att bygga en pool själv. Men om du föredrar att överlåta det till proffsen, är det rätt att anlita ett välrenommerat poolföretag. Oavsett vilket alternativ du väljer, se till att göra din research, planera noggrant och njut av slutresultatet – en vacker, uppfriskande pool mitt i din egen bakgård.