ibland sker det saker i kivet som gör att du behöver söka hjälp av juridiskt ombud. Det finns i många fall möjlighet att få råd genom gratis rådgivning i många fall. Leta runt på nätet för att hitta fri rådgivning eller välj en juristbyrå som du vet är välrenommerad, exempelvis notarius publicus. Det är ett bra namn eftersom notarius publicus betyder en person som har i uppdrag att undersöka och kontrollera sanningen.

Vad kan du få hjälp med?

Du kan vända dig till en jurist för olika ändamål. Exempelvis när du behöver ett målsägarbiträde i ett ärende där du själv är målsägande. Du kan även anlita en jurist från en byrå om du behöver försvar och är misstänkt. Anlita även en advokat för att upprätta olika slags avtal. Vilken byrå du ska anlita beror helt på vad juristbyrån har för inriktning. Det brukar finnas brottsjurister, affärsjuridik, arbetsrätt, asylrätt, miljörätt, försäkring samt familjerätt. Sök en byrå som är specialiserad just på det området du behöver hjälp med.

Vem är bra jurist?

För att få reda på vilken byrå och vilket ombud just du ska anlita så är det bra att göra lite research. Du kan med fördel gå in på olika nätforum och ställa frågan. Om du går efter ratings på olik byråer så kan dessa vara vinklade. Det bästa är därmed att söka information som är mer sannolik att vara neutral. Fråga även andra som har anlitat den eller de du tänker anlita vad de tyckte om deras kompetens. Kolla runt i olika städer oavsett vart du bor. Vissa jurister kan resa, men då får du oftast stå för resekostnaden. Är det en bra jurist så kan det vara väl värt den extra kostnaden, exempelvis om du anlitar notarius publicus linköping eller en familjejurist norrköping Men kolla runt och gör ett välinformerat val.